Få nytt jobb med det bästa CV:et!

1. Kontaktuppgifter
Se till att skapa ett sidhuvud med ditt namn, din adress och dina kontaktuppgifter så att de syns högst upp på varje sida. Det måste vara lätt för arbetsgivaren att ta kontakt med dig.

2. Bild
Det är bra att ha med en bild på dig själv - kom ihåg att bilden ska vara representativ och placeras högst upp i hörnet av första sidan.

3. Håll det kort
Ditt CV bör aldrig vara längre än två sidor. Om du inte har särskilt mycket erfarenhet kan du inleda med en rubrik som heter "Mål". Har du och andra sidan alldeles för mycket att ta med får du vara selektiv och avgöra vilken information som är viktigast för just det jobb du söker. Använd inte för liten storlek på texten - inte under 11 punkter.

4. Rubriker
Gör dina rubriker och underrubriker med fet stil eller använd ett större typsnitt. Då hjälper du den som läser ditt CV att snabbt förstå hur du strukturerat det och kan därmed enkelt hitta den information de söker.

5. Punktlistor
Du kan även förtydliga din struktur genom att använda punktlistor. Det gör ditt CV tydligare och mer lättläst, men tänk på att använda dem sparsamt, hela CV:et ska inte bestå av punktlistor.

6. Använd lättläst typsnitt och design
Se till att marginalerna är lika stora på varje sida. Kom också ihåg att inte alla datorer känner igen alla typsnitt, så välj ett standardtypsnitt för att vara helt säker på att ditt CV är läsbart. Skicka alltid ditt CV som en PDF för att vara på säkra sidan. Undvik att använda för många färger - texten ska helst vara svart  - och glöm inte att använda vitt papper då du skriver ut.

 7. Anpassa ditt CV
Skriv om ditt CV så att det är anpassat efter just den tjänst du söker.