Bygg en stark profil på LinkedIn

Den hetaste platsen där arbetsgivare och rekryterare söker kandidater just nu är LinkedIn.  

Nedan tipsar vi om hur du gör din profil mer attraktiv och intressant.

Sammanfattning
Se till att ha en bra sammanfattning i din profil. Var personlig men bibehåll en professionell framtoning och håll det kort och koncist.

Erfarenhet
Var tydlig när du beskriver dina tidigare arbetslivserfarenheter  - försök att inte vara för abstrakt utan var så konkret som möjligt. Du gör det bäst i punktform eller genom att skriva en kortare text.

Utbildning
Beskriv dina utbildningar och vad de har inneburit. Samma sak gäller här som i arbetslivserfarenheter - försök att vara så konkret som möjligt. Här är det viktigt att ta med alla slags utbildningar du genomfört, även kvällskurser och andra kortare utbildningar.

Kompetenser och expertis
Genom att fylla i dina kompetenser ger du en mer komplett profil på LinkedIn. Se till att få med så många relevanta kompetenser som möjligt då dessa gör dig mer sökbar för arbetsgivare och rekryterare.

Foto
Ha ett foto av dig själv på din profil - kom ihåg att du vill visa din professionella sida.

Bygg ditt nätverk
Använd sökfältet för att hitta kunder, kollegor och vänner. Du kan även importera kontakter från dina e-postkonton. Gå med i grupper med personer i samma bransch som du är intresserad av. Grupperna du är med i syns i din profil och visar att du är intresserad och engagerad.

Ett bra sätt att bygga ditt nätverk är även att rekommendera någon du känner - du ökar chansen att de rekommendera dig tillbaka.

Ett annat sätt är att intyga andras kompetenser  - då har du en möjlighet att de intygar dina kompetenser. Detta ger dig fler nyckelkompetenser och gör din profil mer sökbar.

Uppdatera
Glöm inte bort att uppdatera din profil så att du ständigt håller den aktuell. Dela med dig av länkar till sådant du tycker är intressant och värt att sprida. Gilla, dela och kommentera dina kontakters statusuppdateringar.

Till sist, våga nätverka och var inte blyg med dina erfarenheter och kompetenser - var stolt över vad du åstadkommit! När du fått ett nytt jobb - sluta inte nätverka!