Möt några av våra deltagare

Vilket var målet när du började på JENSEN work?
När jag först började på JENSEN work var mitt intresse att få en praktik som personlig assistent. När jag började skicka mina cv:n insåg jag att jag var kapabel till att skaffa ett jobb och jag fick ett jobb.

Vad har JENSEN work hjälpt till med?
JENSEN work lärde mig hur jag borde skriva och vad jag borde skriva på mitt cv för att sedan skicka iväg det till olika företag.

Vad tar du med dig ifrån JENSEN work - några råd och tips som varit extra bra?
JENSEN work lärde mig att vilken människa som helst kan få ett jobb, bara de försöker tillräckligt hårt! 

Vad har du får råd till andra som är arbetssökande?
Mitt råd till de som precis börjat på JENSEN work är att inte ge upp oavsett hur hårt saker bli, så som jag fick ett jobb kommer du också få om du jobbar tillräckligt hårt och tror.

Andreia


- Andreia  


Min erfarenhet av JENSEN work är mycket positiv. De har en tydlig beslutsamhet att få en anställning till stånd och det har känts väldigt positivt och målinriktat. Rätt frågor vid rätt tillfälle och svar på de frågor jag själv hade. När de fick kontakt med en arbetsgivare gick allt snabbt och lätt och nu har jag anställning i en antikhandel. Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med den hjälp jag fått under min tid på JENSEN work och jag kan varmt rekomendera andra att välja JENSEN för att få hjälp att hitta ett arbete.
Peter Donnerbrant


Kanishka Shir Shah
Kanishka är en ung kille som kom från Afghanistan till Sverige och började med Yrkessvenska hos oss i januari 2013. Redan i juli samma år fick han en praktikplats på ICA i Ljusdal. Han beskrev det som att han jobbade som 3 personer samtidigt. Han ville bara visa hur duktig han är och vad han kan. Direkt efter praktiken fick han arbete på samma plats, där han fortfarande jobbar och trivs.

Yohanes Btsuamlak Tesfagabir
Yohanes kommer ursprungligen från Eritrea. I september 2012 kom han till Sverige och började redan i oktober med SFI och Yrkessvenska. Vi brukar kalla honom "Superman" för han gick som en raket genom alla kurser. I augusti 2013 slutade han hos oss, klarade SFI och fortsatte med Komvux. I dagsläget jobbar han som etableringslots i Ljusdal och fortsätter med sina utbildningar. Hans mål är att jobba inom bilbranschen med lastbilar.

Vadah Alasad
Vadah är en man i 40-års åldern som kom till Sverige för ungefär två år sedan med sin fru och tre barn efter att ha flytt från ett krigshärjat Syrien. Väl i Sverige blev de mottagna i lilla Hede i Härjedalen och det var här han för första gången kom i kontakt med JENSEN och Yrkessvenska. ”I Yrkessvenskan har jag fått lära mig mer om hur det är att jobba i Sverige och om mina möjligheter och skyldigheter”, säger Vadah. Efter några månader hos oss på Yrkessvenska fick han möjlighet till praktik på ett äldreboende i Hede. Här väcktes hans intresse för att hjälpa andra människor, något han gärna vill fortsätta med och göra en karriär av. Idag har han med sin familj ordnat eget boende i Härjedalens centralort och påbörjat en vård- och omsorgsutbildning.

Tarek Al Kossini 
Tarek är en man i 30-års åldern. Han kom till Sverige för ungefär 1,5 år sedan, precis efter det att han avslutat sin arkitektutbildning vid universitetet i Damaskus, Syrien. Hans första bostad i Sverige blev på en av migrationsverkets bostäder i den lilla byn Ytterhogdal. För att kunna lära sig språket och levnadesättet i Sverige pendlade Tarek dagligen 10 mil för att vara hos oss på Yrkessvenska. Efter en tid av aktivt deltagande och uppvisande av nyfikenhet och kunskapstörst fick han en praktikplats på Kommunens byggnadskontor. Idag har denna praktik lett till ett jobb och pendlandet fortlöper.